| www.selkaydinvamma.fi |
    

Ohjeita foorumin käyttöön


Tähän on kerätty perusteelliset ohjeet foorumin käyttöä varten. Täältä voit tarkistaa ja hakea ohjeita.
Itse foorumin etusivulla on myös ohjeet lyhennetyssä muodossa.


Rekisteröityminen

Oma profiili / Käyttäjän asetukset

Kirjautuminen sisään

Kirjautuminen ulos

Viestien lukeminen

Viestiin vastaaminen

Viestien kommentoiminen

Uuden keskustelunaiheen aloittaminen

Hakumoottori

Vastausten järjestys

Yksityisviesti

Salasanan vaihtaminen

Muuta foorumista
Rekisteröityminen

Voidaksesi ottaa osaa keskusteluun, täytyy sinun rekisteröityä käyttäjäksi. Rekisteröitymään pääset foorumin yläpalkista löytyvää Rekisteröidy linkkiä klikkaamalla.

1. vaiheessa valitset valikosta sinulle sopivan kielen. Suomen kieli on fi tunnus. Valitse fi ja paina lähetä -nappia.

2. vaiheessa sinulle avautuu valikko jossa sinun on pakollista täyttää vain punaisella * tähdellä merkityt kohdat.

*Käyttäjänimi:
Tähän voit keksiä mieleisesi käyttäjätunnuksen

*Salasana:
Keksi tähän salasana, jonka muistat, mutta älä käytä etunimeäsi tai muuta nimeä jonka joku voisi helposti keksiä.

*Sähköposti:
Tähän laitat sähköpostiosoitteesi. Sähköpostin voit piillottaa muilta, jotta muut käyttäjät eivät sitä näe. Jos haluat piillottaa, niin merkkaa ruksi kohtaan -Piilloita Email osoite muilta käyttäjiltä. Jos piilloitat, niin osoitteesi näkee vain foorumin ylläpitäjä. Tämä sen vuoksi, että jos esim. unohdat salasanasi, niin ylläpitäjä voi lähettää sinulle uuden salasanan sähköpostiosoitteeseesi.

Mikäli et halua antaa sähköpostiasi, niin kirjoita sähköpostikohtaan osoite: anonyymi@selkaydinvamma.fi

Alias:
Jos haluat esiintyä foorumissa anonyymina eli tuntemattomana, niin keksi tähän joku nimi millä haluat foorumissa esiintyä esim. "neitoperho". Mikäli et kirjoita aliasta niin esiinnyt foorumissa käyttäjätunnuksellasi. Tokihan voit keksiä jo käyttäjänimeksesi nimen josta kukaan ei tunne sinua.

Foorumin käyttöehdot:
Lue läpi käyttöehdot ja merkitse ruksi *Lupaudun noudattamaan ylläolevia sääntöjä -kohtaan.

Lopuksi paina Lähetä -nappia.

Alkuun
Oma profiili / Käyttäjän asetukset

Kirjaudu sisään käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi. Yläpalkissa on linkki Käyttäjän asetukset, jota klikkaamalla sinulle avautuu henkilökohtaiset tietosi. Täältä löydät sinua koskevat tiedot, jotka annoit rekisteröitymisesi yhteydessä.
Täällä voit vaihtaa salasanasi, vaihtaa / poistaa / täydentää tietojasi.
Teet haluamasi muutokset ja paina sivun alaosassa olevaa -lähetä nappia.

Alkuun
Kirjautuminen sisään

Foorumin etusivulla löytyy suoraan kohta Kirjaudu sisään tai foorumin yläpalkissa on linkki -Kirjaudu sisään.
Kirjoita vain käyttäjätunnuksesi ja salasanasi ja paina -lähetä nappia.

Alkuun
Kirjautuminen ulos

Foorumista ulos kirjautuminen tapahtuu yläpalkissa olevaa linkkiä -Kirjaudu ulos painamalla.

Alkuun
Viestin lukeminen

Viestejä lukiaksesi sinun ei tarvitse kirjautua sisään. Voit siis ihan vapaasti lukea foorumiin jätettyjä viestejä.
Jos siis haluat lukea esim. Virtsatieinfektioista, niin siihen sopivaa Tulehdukset -foorumia Virtsatiet -kategoriasta. Painettuasi tulehdukset aihealuetta, sinulle avautuu tulehduksista käynnissä olevien keskusteluiden aiheet. Klikkaat taas kiinnostavaa aihetta, niin pääset lukemaan kaikki siihen aiheeseen liittyvät viestit.

Alkuun
Viestien kommentoiminen

Mikäli haluat kommentoida jotain määrättyä viestiä, niin kirjaudu sisään ja etsi viesti jota haluat kommentoida. Viestin oikeassa reunassa on linkki -Kommentoi viestiä. Paina linkkiä ja sinulle avautuu viestinkirjoitussivu. Sisältö kohdassa on merkattu [quote]...[/quote] merkkien väliin viesti jota olet kommentoimassa.
Kirjoita oma kommenttisi [quote]...kommentoitava viesti...[/quote] merkkien perään ja paina -lähetä nappia.

Alkuun
Viestiin vastaaminen

Kirjaudu sisään ja etsi aihe johon haluat vastata. Esim. jos haluat vastata Virtsatiet -kategorian tulehdukset -foorumissa olevaan aiheeseen esim. "Mikä on hyvä estolääkitys", niin klikkaat sitä aihetta ja sinulle aukeaa kyseinen viesti ja siihen lähetetyt vastaukset.
Oikeassa ylä- ja alakulmassa näet linkin -Vastaa viestiin. Klikkaa sitä ja sinulle avautuu viestinkirjoitussivu.
Sinun tarvitsee vain kirjoittaa Sisältö -kohtaan oma vastauksesi kyseiseen aiheeseen ja painaa -lähetä nappia.
Mikäli haluat että saat sähköpostiisi ilmoituksen, että viestiisi on vastattu, niin laita ruksi kohtaan Sähköpostihuomautus.


Alkuun
Uuden keskustelunaiheen aloittaminen

Kun haluat aloittaa uuden keskustelun, niin ensin kirjaudu sisään. Sitten klikkaat esim. Virtsatiet -kategoriasta Tulehdukset foorumia, mikäli keskustelunaiheesi sopii tähän foorumiin. Sitten sinulle avautuu kaikki Tulehdukset -foorumissa käynnissä olevien keskusteluiden aiheet.
Uuden keskustelun voit aloittaa aiheiden ylä- tai alaosassa vasemmalla sijaitsevan linkin Uusi aihe kautta. Klikkaat vain linkkiä ja sinulle avautuu viestinkirjoitussivu.

Aihe & ikoni:
Tähän sinun täytyy kirjoittaa vain keskustelusi aihe, joka olisi lyhyt ja asiaa kuvaava.
Sisältö:
Tähän kirjoitat itse viestin, jossa kerrot asiasi, kysymyksesi tai mikä liekään aihe, josta haluat aloittaa keskustelun.

Mikäli haluat ilmoituksen sähköpostiisi, että aloittamaasi keskusteluun on vastattu, niin laita ruksi kohtaan Sähköpostihuomautus.
Sitten vain painat -Lähetä nappia.

Alkuun
Hakumoottori

Voit hakea viestejä hakusanan avulla. Hakeaksesi viestejä sinun ei tarvitse kirjautua sisään. Hakumoottoriin pääset foorumin ylälaidassa olevan linkin -Hakumoottori avulla. Klikkaat vain linkkiä, niin sinulle avautuu pieni ruutu, johon voit haluamasi haskusanan kirjoittaa ja paina sitten -lähetä nappia.
Kaikki viestit jossa hakusanasi esiintyi avautuvat seuraavaksi eteesi. Hakusanasi on merkitty tummenetulla värillä, jotta näet missä hakusanasi esiintyy.
Viestien tummalla tekstillä merkattua otsikkoa klikkaamalla pääset suoraan kyseisen viestin aiheeseen, johon se on kirjoitettu.

Alkuun
Vastausten järjestys

Jos haluat muuttaa viestien järjestystä, niin se tapahtuu kyseisen viestiketjun yläosasta. Avaa esim. aihe Mikä on hyvä estolääke ja eteesi avautuu itse viesti ja sen alle kaikki siihen aiheeseen lähetetyt vastaukset. Itse pääviestin alla on kohta Vastausten järjestys ja siinä kaksi linkkiä, joilla voit voit muuttaa vastausten järjestyksen, joko ensimmäinen vastaus viimeiseksi tai ensimmäinen vastaus ylimmäksi. Itse pääviesti jää tietysti aina ylimmäksi, mutta kysehän olikin vastausten järjestyksestä.

Alkuun
Yksityisviesti

Voit lähettää yksityisviestin kenelle tahansa foorumiin rekisteröityneelle käyttäjälle. Yksityisviesti toimii ihan foorumin sisäisesti ja se ei liity mitenkään sähköpostiin.
Yksityisviestiä pääset lähettämään esim. klikkaamalla foorumin yläosassa olevaa -Jäsenlista linkkiä. Sinun tulee kuitenkin olla kirjautuneena sisään foorumiin nähdäksesi jäsenlistan.
Jäsenlistan avautuessa näet kaikki jäsenet ja jäsenen Alias kohdassa mainittua nimeä klikkaamalla saat auki jäsenen tiedot/profiilin. Tietojen alosassa on linkki Lähetä yksityisviesti. Painamalla linkkiä sinulle avautuu viesti-ikkuna, johon voit kirjoittaa viestisi aiheen ja itse viestin. Sitten vain painat -Lähetä nappia.
Kun kirjaudut sisään foorumiin, näet foorumin yläosassa tervehdystekstin ja infon montako uutta yksityisviestiä olet saanut. Klikkaamalla suoraan esim. 0 viestiä tekstiä pääset suoraan lukemaan sinulle tulleet yksityisviestit ja sieltä voit myös lähettää yksityisviestejä.

Alkuun
Salasanan vaihtaminen

Mikäli haluat muuttaa salasanasi, niin kirjaudu sisään käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi.
Foorumin yläpalkissa on kohta Käyttäjän asetukset, jota klikkaamalla pääset henkilökohtaisiin tietoihisi.

Uusi salasana:
Anna tähän uusi salasanasi

Toista salasana:
Kirjoita tähän uudestaan uusi salasanasi

Paina -lähetä nappia sivun alaosassa.

Alkuun
Muuta foorumista

Foorumin yleisilme voi tuntua aluksi vaikealta jopa monimutkaiselta, mikäli et ole tottunut netin käyttäjä ja foorumeissa liikkuja. Tätä reaktiotasi ei ole syytä pelästyä.
Tutustumalla foorumiin sen rakenteeseen ym. ja testaamalla, niin pääset varsin nopeasti sisälle sen toimintaan.
Foorumissa esiintyy paljon ylimääräistä mistä ei tarvitse välittää ellei halua. Tottunut netin käyttäjä on törmännyt kuviin ja kuvakkeisiin, joita foorumissa esiintyy, mutta niihin ei tarvitse kiinnittää huomiota, vaan pelkistetyllä käytöllä asia hoituu.
Testaa ja kirjoita viesti, vastaa kommentoi jne. voit aina poistaa viestisi.

Pahin virhe mitä voit tehdä on se että säihkähdät ensi reaktiotasi :-)


Alkuun


Aseta aloitussivuksi | Lisää suosikkeihin | Yhteystiedot | Webmaster | Sivukartta
   Copyright © 2003 Selkäydinvammasäätiö